آموزش سئو

ریدایرکت 301 چیست و چطور از آن استفاده کنیم

در ریدایرکت 301، محتوا مهمترین بخش یک سایت است. اگر این محتوا را بهینه شود می تواند برای موتورهای جستجو بسیار ارزشمند باشد. اگر محتوای شما در نتایج گوگل و در رتبه های برتر قرار میگیرد دلیل اصلی آن استفاده از محتوای یونیک و بهینه شده است. با توجه به این که الگوریتم های موتورهای جستجو دائما در حال تغییر هستند، گاها پیش می آید که نیاز به تغییر آدرس صفحات و یا مجبور به تغییر دامنه سایت می شویم.

  • آیا امکان دارد جایگاهمان را در نتایج جستجو از دست بدهیم؟
  • برای لینک ها چه اتفاقی رخ می دهد؟
  • آیا کاربران هنوز به محتوای ما دسترسی خواهند داشت؟

ریدایرکت 301 چیست؟

ریدایرکت 301 یک تغییر مسیر دائمی برای یک صفحه وب است که بخشی ضروری از یک وب سایت محسوب می شود. این روش یکی از ابزارهای پرکاربرد در بهینه سازی وب سایت است، زیرا به سرعت و به راحتی مکان یک صفحه وب را تغییر می دهد. با توجه به اهمیت بالای ریدایرکت 301، این روش برای حفظ ارجاعات طبیعی صفحات بسیار حیاتی است و به حفظ رتبه صفحات در موتورهای جستجو کمک می کند.

ریدایرکت 301

وقتی کاربر سعی می کند به محتوای قدیمی دسترسی پیدا کند، مرورگر از کد 301 استفاده می کند تا او را به صفحه  جدید هدایت کند، بدون اینکه کاربر تغییری را متوجه شود.

redirect 301 برای هشدار به ربات های موتورهای جستجو طراحی شده است. آدرس صفحه تغییر و اکنون باید URL جدید در نتایج آنها نشان داده شود. 

تفاوت ریدایرکت 301 و 302

تفاوت ریدایرکت 301 و 302

ریدایرکت های 301 و 302 به راحتی توسط ربات های موتورهای جستجو خوانده شده و از آنها برای برقراری ارتباط دقیق استفاده می شود.

ریدایرکت 301 به مرورگرها و موتورهای جستجو اعلام می کند که آدرس صفحه وب برای همیشه تغییر کرده است. این عمل Google Friendly است و باعث ظاهر شدن URL جدید در نتایج جستجو می شود و سابقه سئوی آن را بازیابی می کند.

ریدایرکت 302 به مرورگرها و موتورهای جستجو اعلام می کند که آدرس صفحه به طور موقت تغییر کرده است. این کد برای اعلام به گوگل استفاده می شود که نیازی به تغییر ایندکس ندارد، زیرا تغییر مسیر در هر زمانی ممکن است به پایان برسد.

استفاده از کد 302 مناسب است وقتی که محتوا به طور موقت در دسترس نباشد یا به منظور انجام تعمیر و نگهداری نسبتاً طولانی، در حالی که امکان دسترسی به محتوای مورد نظر را نیز فراهم می کند.

مزیت ریدایرکت 301

مزیت ریدایرکت 301

برای تغییر آدرس یک صفحه سایت با حفظ سئو آن، استفاده از ریدایرکت 301 ضروری است. این راه حل می تواند در موارد متعددی مفید باشد و شما را قادر می سازد:

  • شما می توانید نام دامنه خود را تغییر دهید یا چندین نام دامنه را در کنار هم داشته باشید، در حالی که پیوند به URL قدیمی را حفظ می کنید.
  • سایت خود را دوباره طراحی کنید تا امکان دسترسی به تمام محتوای آن را فراهم کنید.
  • یک صفحه را به فهرست سایت دیگری منتقل کنید.

توجه داشته باشید که تغییر مسیر به URL جدید بسیار ضروری است. داشتن دو صفحه با محتوای یکسان توصیه نمی شود، زیرا این می تواند منجر به شناسایی محتوای تکراری توسط ربات های گوگل شود. وجود محتوای تکراری می تواند منجر به جریمه سایت توسط گوگل شود و تأثیر منفی بر رتبه بندی نتایج جستجو داشته باشد.

چگونه از ریدایرکت 301 استفاده کنیم؟

نصب افزونه Redirection 

یکی از راه های بسیار ساده استفاده از افزونه Redirection است.
پس از نصب این افزونه به راحتی می توانید آدرس صفحات مورد نظر را تغییر دهید. در حال حاضر این افزونه بیش دو میلیون نصب فعال دارد و یکی از بهترین ابزارهای ریدایرکت 301 است که یک نمونه عالی برا طراحان و صاحبان سایت است.

استفاده از فایل htaccess 

یکی دیگر از روش های ریدایرکت 301 ایجاد تغییر سرور در فایل htaccess است.

این اولین فایلی است که توسط سرور هنگام روت شدن یک درخواست خوانده می شود. بنابراین، بهترین مکان برای ریدایرکت است. استفاده از این کد به ویژه توسط موتورهای جستجو مورد استقبال قرار می گیرد، زیرا به وضوح و شفاف قصد آنها را برای تغییر مسیر یک صفحه وب مشخص می کند. کد 301 را می توان به 3 روش مختلف در فایل .htaccess سرور شما وارد کرد.

تغییر مسیر 301 /آدرس قدیمی-1

RedirectPermanent /آدرس قدیمی-2

RedirectPermanent /آدرس قدیمی-3

توصیه می شود از تغییر مسیرهای جاوا اسکریپت که می توانند با هرزنامه ها تازه سازی شوند خودداری کنید.

برای بررسی صحت تغییر مسیر دائمی، آدرس قدیمی صفحه مورد نظر را تایپ کنید، اگر با آدرس جدید مواجه شدید، به موفقیت در انجام ماموریت 301 خود رسیده اید. از طرف دیگر، اگر با خطای 404 مواجه شدید، باید به سرعت آن را اصلاح کنید. آدرسی که با خطای 404 مواجه می شود سرعت سایت را کاهش می دهد، زیرا گوگل سعی می کند صفحات خالی را به کاربران ارائه ندهد. همچنین توصیه می شود از تغییر مسیرهای نادرست استفاده نکنید. این می تواند منجر به کاهش قابل توجهی در ترافیک و رتبه وب سایت شما شود.

اگر تغییر مسیر به خوبی صورت گیرد، URL های هدایت شده ارزش SEO خود را به آدرس جدید منتقل می کنند. این امر برای طراحی مجدد سایت یا تغییر دامنه بسیار حائز اهمیت است. با استفاده از ریدایرکت 301، به موتورهای جستجو سیگنال می دهید که محتوا به طور دائم منتقل شده است که این به حفظ رتبه شما در نتایج جستجو کمک می کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا